• 06 27 00 57 22
 • info@acupunctuur-qing-dao.nl

Miranda

De ene persoon spreekt van het lot, de andere van het toeval. Ik noem het mijn pad. Een paradox voor de ervaringen in mijn leven. Een pad waar ik mijn voetstappen achter laat en nieuwe wegen ontdek, daar waar telkens nieuwe uitdagingen liggen.

Mijn pad heeft zowel hoge bergen als diepe dalen. Soms ligt er een kei waar ik over struikel. Maar ik sta op, vind mijn balans en loop weer rechtdoor.

Ik weet niet waar mijn pad me heen zal brengen en waar het eindigt. Ik weet wel waar ik nu sta en geniet van al dat moois waar mijn pad me gebracht heeft.

Ja, dat is mijn pad. Mijn paradox voor het mooie leven.

En dat is waar de naam van mijn praktijk zijn oorsprong vindt.

Qing Dao spreek je uit als ..….tsjing touw

Qing betekent zuiver, helder en puur
Dao is moeilijk uit te leggen, eerder moeilijk om in woorden te beschrijven.
Dao is iets dat je moet voelen en in je opnemen. De eerste betekenis van Dao is weg of pad. Het is de oorsprong en het allesomvattende, altijd veranderend en voortdurend in balans. De weg is vast te stellen maar niet te verklaren.

De weg van de natuur.

Bij Dao begint de levensenergie, ook wel Qi genoemd. Rond deze Qi draait de hele traditionele Chinese geneeskunde die ik volg. Als acupuncturist mag ik hierbij graag mensen helpen om de balans terug te krijgen in hun eigen lichaam en leven.

Hartelijk welkom  bij acupunctuurpraktijk Qing Dao !

 

Afspraak maken

Studie

 •  Traditionele Chinese geneeskunde, Academie Qing-Bai
 •  Klassieke acupunctuur, Academie Qing-Bai
 • Westerse medische basiskennis, Ars medica, CPION geaccrediteerd

Tijdens mijn 3- jarige studie acupunctuur heb ik 2 papers geschreven.

 • Het tongbeslag als gras – studie naar tongdiagnose
 • Gevangene van het centrum – bestudering van de klassieke oude Chinese teksten en de hedendaagse burn-out

Opleiding

 • Cosmetische acupunctuur, Shenzhou Open University of Traditional Chinese Medicine
 • Menstruele verstoringen (Martine Cornelissen)
 • Menopauze (Martine Cornelissen)
 • Infertiliteit (Martine Cornelissen)
 • Diagnose en behandeling van gynaecologische klachten (Martine Cornelissen)
 • Meridiaan acupunctuur/ pijnbestrijding (Ricky Bochem)
 • Balance methode dr. Tan (Israeli Tan Center; Israël)
Bel Nu
Waar vind u ons