• 06 27 00 57 22
 • info@acupunctuur-qing-dao.nl

Acupunctuur

“De tienduizend dingen dragen het yin en omhelzen het yang.
Door het versmelten van hun kracht bereiken ze harmonie.”  (Lao Tse tekst 42)

Wat is acupunctuur?

Acupunctuur is een onderdeel uit de traditionele Chinese geneeskunde. Een behandelwijze die al meer dan 2000 jaar is ontwikkeld en wordt toegepast. De traditionele Chinese geneeskunde (TCG) bestudeert alle gezondheidsproblemen vanuit een holistische hoek. Holistisch betekent dat  men ervan uitgaat dat alles wat met onze gezondheid te maken heeft met elkaar verbonden is. Een aandoening wordt nooit los gezien, maar staat altijd in verbinding met een ander deel van ons lichaam. In de traditionele Chinese geneeskunde is men er dan ook van overtuigd dat lichaam en geest één geheel vormen.

Hoe werkt acupunctuur?

Acupunctuur is het inbrengen van ultradunne naalden in de huid en spieren op specifieke plaatsen op het lichaam. Deze plaatsen worden acupunctuurpunten  genoemd. In de acupunctuur stimuleert men deze punten. Verschillende fysieke en emotionele aandoeningen kunnen behandeld worden door de normale functie en de balans in het lichaam te herstellen.

Hoe kan acupunctuur mij helpen ?

Acupunctuur kan de symptomen die je momenteel ervaart behandelen zodat jij je beter voelt en de onderliggende oorzaken aanpakken om jouw gezondheid te bevorderen en symptomen in de toekomst te voorkomen.

Acupunctuur en traditionele Chinese geneeskunde zijn ongelooflijk veelzijdig. Het is aangetoond dat TCG een breed scala van gezondheidsproblemen kan behandelen. De WHO (World Health Organisation) heeft een lijst van klachten en symptomen samengesteld waarbij er bij toepassing van acupunctuur de aandoening goed te genezen of te verbeteren is.

Hieronder een aantal indicaties:

 • Allergieën: hooikoorts, jeuk.
 • Gewrichten: Spier- of peespijnklachten, pijn en stijfheid van spieren, pezen en gewrichten, tenniselleboog, slijmbeursontsteking, sportblessures.
 • Luchtwegen: kortademigheid, bronchitis, astma, hyperventilatie.
 • Hoofd: Hoofdpijn, migraine, voorhoofdsholteontsteking.
 • Huid: eczeem, jeuk, gordelroos, transpiratieproblemen.
 • Spijsvertering: misselijk, zuurbranden, galaandoeningen, diarree, constipatie, buikkrampen, opgezette buik, prikkelbare darm syndroom.
 • Urinewegen: urineweginfecte, incontinentie, blaas- nierstenen, prostaatklachten.
 • Oog: tanende ogen, jeukende ogen, droge ogen, vlekken voor ogen, wazig zien.
 • Gynaecologische klachten: PMS (pre menstruele klachten), overgangsklachten.
 • Zwangerschapsklachten: misselijkheid, stimuleren borstvoeding.
 • Overgewicht, hoge en lage bloeddruk, doorbloedingsstoornissen, bloedarmoede.
 • Stress gerelateerde klachten: slaapstoornissen, overmatig dromen, angst, rusteloosheid, depressiviteit, burn-out.

De complete lijst vind je  Hier

De geneeskrachtige werking van acupunctuur gaat veel verder dan alleen bovenstaande klachten. Het grootste deel van mensen met deze klachten zullen verbetering of genezing ervaren,  maar acupunctuur heeft haar werking ook bewezen bij minder bekende klachten en aandoeningen.

Omdat je lichaam en je gevoel van leven voortdurend veranderen en dynamisch zijn, kunnen de behandelingen in overleg worden aangepast. Samen zullen wij jou bij elke stap ondersteunen.

Wil je een behandeling maar vind je naalden onprettig?

Geen probleem. Geef dit van te voren aan en samen kijken we naar een juiste behandeling die geruststelt en werkt. 

Do’s en Don’ts voor een acupunctuurbehandeling

Wat is Cupping? klik

Wat is Moxa? klik

Afspraak maken

Bel Nu
Waar vind u ons