• 06 27 00 57 22
  • info@acupunctuur-qing-dao.nl

Preventie van het lichaam tegen het Corona virus (volgens de TCM)

Preventie van het lichaam tegen het Corona virus (volgens de TCM)

Wat kun je zelf doen tegen het Corona virus

Vele zijn in ban van het Corona virus (COVID-19), juist nu het ook in Nederland gearriveerd is.

TCG, traditionele Chinese Geneeskunde is gebaseerd op preventie. Het streeft ernaar om het lichaam te harmoniseren en in balans te brengen. Vaak als de seizoenen veranderen en het weer wisselvallig is, zien we een toename van griep en andere virussen.

Hoe te voorkomen dat we een virus krijgen?

Een virus is intelligent. Het komt alleen in je lichaam als het kan overleven in het lichaam.  Je moet jezelf dus de vraag stellen: hoe kan ik mijn lichaam versterken, om te voorkomen dat het virus niet in mijn lichaam binnen komt ?

Westerse geneeskunde kijkt naar het immuunsysteem, als het immuunsysteem sterk is, kan een virus worden bestreden.

TCG kijkt holistisch (het geheel). Hoe is de harmonie en de balans van het lichaam? Het lichaam hoeft niet sterker te zijn. Het kan anders zijn. We zijn allemaal verschillend. Het doel is om meer uniek, harmonieus en evenwichtig te zijn. Zodat als een virus binnen komt, het niet kan overleven. Om in harmonie te zijn, moet elk orgaan in het gehele lichaam op zijn optimale niveau functioneren. De organen moeten energetisch met elkaar communiceren. Over het algemeen zijn er twee manieren waarop een virus in de TCG zichzelf kan transporteren: door hitte of door koude. Een virus dat bijvoorbeeld van kou houdt, zoals vele griepstammen, gedijt in kou.

Als de lichaamsomgeving van een persoon koud is, wil het virus daar blijven. Het doel is dus om de interne van het lichaam te veranderen, terwijl de seizoenen veranderen. Laat je niet misleiden door de temperatuur buiten. Denk aan de aard van het seizoen. Op dit moment zijn we in het seizoen van de late winter en de natuur maakt heel langzaam de overgang naar warmer weer. Laat je niet door een paar warme dagen voor de gek houden! Hoewel de temperatuur mogelijk opwarmt, is de aard van het seizoen nog steeds koel. Een virus zal van die gelegenheid gebruik maken om het lichaam binnen te komen.

Wat kun je doen?

Draag kleding die geschikt is voor het seizoen en eet verwarmend voedsel, zoals gember en kaneel, om het interne van je lichaam te veranderen. Probeer wat verse appels te bakken met verwarmende kruiden zoals kaneel. Gebruik verwarmende kruiden tijdens het bereiden van eten. Drink kaneel thee of gemberthee. Dit zijn een aantal manieren om je lichaam van binnenuit te verwarmen. (meer kruiden en recepten vind je onderaan dit bericht).

Wat als je denkt dat je toch een virus hebt?

Neem onmiddellijk een warm bad en drink gemberthee met bruine suiker eventueel met wat citroen, of zoals oma het maakte een warme grog. Kruip heerlijk onder de “wol” bereid je voor op een zweetsessie en zorg voor een goede nachtrust. De volgende ochtend zal je je al veel energieker voelen.

Verwarmende kruiden en groenten zijn:

Gember, knoflook, mosterdzaad, de schil van een grapefruit, koriander, pastinaak, lente-ui, kaneel, basilicum.

Recepten:

1. Kook gedurende vijf minuten het volgende: knoflook, gember, lente – ui, basilicum, mosterd of kaneel. Drink de thee; ga naar bed en bereid je voor om te zweten

2. Thee van koriande met gember

3. Thee gemaakt met verse gember

3. Thee van lente-ui en basilicum

4. Maak thee van gedroogde grapefruitschillen

5. Maak thee van pastinaak en gember

Gebakken appeltjes met kaneel

Gebakken appeltjes zijn gauw gemaakt met een beetje kaneel en wat suiker. Ook de oude appels uit de fruitschaal kun je gebruiken voor dit snelle recept

Vermijd: schelpdieren, zware eiwitten en vetten, vlees en alle azijn. Azijn sluit namelijk de poriën zodat je het niet kan zweten in het chinees wordt er gezegd “azijn sluit de dief in het huis”

! Bij koorts contact opnemen met de huisarts.

Acupunctuur Qing Dao

Een gedachte over “Preventie van het lichaam tegen het Corona virus (volgens de TCM)

JjojosjeGeplaatst op  4:29 pm - apr 2, 2020

Echt een heel verhelderend bericht. Top, praktisch daar kan je wat mee!

Reacties zijn gesloten

Bel Nu
Waar vind u ons