• 06 27 00 57 22
  • info@acupunctuur-qing-dao.nl

Eicel kwaliteit

Eicel kwaliteit

Slechte kwaliteit van de eicellen is een van de meest voorkomende redenen waarom paren moeite hebben om zwanger te worden.

Vrouwen worden geboren met een paar miljoen onrijpe eicellen, opgeslagen in de eierstokken. Als je in de puberteit komt is de hoeveelheid eicellen al fors afgenomen: er zijn dan nog zo’n 300.000 tot 500.000 eicellen over.  Deze eicellen zijn de voorraad voor je vruchtbare levensfase.

Aan het begin van iedere menstruatiecyclus liggen er een aantal eicellen klaar in de eierstok om verder uit te rijpen tot een eisprong. Deze eicellen zijn al ongeveer drie maanden aan het uitrijpen onder invloed van hormonen. Van deze eicellen zal één eicel verder uitrijpen en tot een eisprong leiden. De overige eicellen worden door het lichaam opgeruimd. Hierna zullen er weer een aantal nieuwe eicellen klaarliggen voor een volgende menstruatiecyclus.

Naast leeftijd kan je leefstijl een grote invloed hebben op de kwaliteit van de eicel. Denk hierbij aan roken, alcohol, voeding, beweging en het gebruik van supplementen onder andere van actief foliumzuur. Belangrijk om te weten: een eicel heeft ongeveer 14 weken nodig om uit te rijpen voordat het eitje vrijkomt bij een eisprong. Het erfelijke materiaal van de eicel wordt in deze weken geprogrammeerd. In deze periode wordt de kwaliteit van de eicel beïnvloed.

Naarmate de tijd verstrijkt, neemt het aantal eicellen die je hebt dramatisch af, dus waar je geen controle over hebt, is de hoeveelheid. Je hebt echter wel controle over de KWALITEIT van je eicellen.

Daarom is het advies om minimaal 3 maanden voordat je gaat proberen om zwanger te worden, te zorgen voor een gezonde leefstijl. Dat is belangrijk voor je kans om zwanger te worden te vergroten maar heeft ook invloed op een gezond kind.

Lees ook: IUI en Acupunctuur

Wil je zwanger worden? Zorg dan dat je gezond leeft. Door gezond en gevarieerd te eten. Ook voldoende bewegen en het slikken van actief foliumzuur en vitamines is belangrijk. Maak je lichaam klaar voor een gezonde zwangerschap.

Enkele manieren om de eicel kwaliteit te verbeteren. Probeer dit minstens een paar maanden voor de conceptie.

  • Werk aan het verlagen van je stress
  • Eet voldoende felgekleurde groenten en fruit
  • Sport matig
  • Drink veel water: een goede hydratatie is de sleutel tot een goede bloedsomloop
  • Houdt je buik warm
  • Denk aan je vitamines zoals actief foliumzuur, Q10 en Omega 3 essentiële vetzuren
  • Maak vandaag nog een afspraak voor Acupunctuur! Acupunctuur verbetert de vruchtbaarheid door stress te verminderen, endorfines vrij te maken, de menstruatiecyclus te reguleren en de bloedtoevoer naar de eierstokken, baarmoeder en baarmoederslijmvlies te verbeteren. De functie van het genereren van meer of betere bloedstroom, hormonen, zuurstof en voedingsstoffen naar de voortplantingsorganen is de basis tot het verbeteren van de eicel kwaliteit
  • Eventueel aangevuld met een Chinese kruidenformule; om je bloed te voeden en te bewegen, de nier energie te voeden en hormonen in balans te brengen.
Contact
Acupunctuur Qing Dao

Laat je bericht achter

Bel Nu
Waar vind u ons