• 06 27 00 57 22
  • info@acupunctuur-qing-dao.nl

2020 Het jaar van de Rat

2020 Het jaar van de Rat

De Chinese kalender, die meer dan vierduizend jaar oud is en die alle data voor traditionele feesten en feestdagen bepaalt, is een maan-zon kalender. Dat betekent dat de lengte van de maanden door de maan en de lengte van de jaren door de zon wordt bepaald. De lengte van een maand kan negenentwintig of dertig dagen bedragen en hangt af van het tijdstip waarop de maan aanwast en afneemt. Om de drie jaar moet een schrikkelmaand het verschil tussen het 365 dagen tellende zonnejaar en het 354 dagen tellende maanjaar compenseren. Het zonnejaar, dat in vierentwintig maal veertien dagen is verdeeld, wordt vooral door de boeren gehanteerd; het maanjaar, dat op een cyclus van zestig jaar berust die weer in vijf perioden van twaalf jaar is onderverdeeld, speelt een rol in het religieuze leven. Aan elk van deze twaalf jaren is een teken uit de dierenriem toegekend, dat zich in elke cyclus herhaalt. Deze dierenriemtekens vertegenwoordigen bepaalde karaktereigenschappen, die degenen die in dat jaar geboren zijn, beïnvloeden en ook het verloop van het betreffende jaar bepalen.  Het Chinese Nieuwjaar valt ieder jaar op een andere datum, op een datum tussen 21 januari en 21 februari.

De Chinese dierenriemtekens worden bepaald door het maanjaar waarin u geboren was. De Chinezen geloven, dat het dier van het geboortejaar een diepgaande invloed op persoonlijkheid en het lot heeft.
Men zegt wel: “Dit dier draag je in je hart”.

In de Chinese astrologie is de Chinese dierenriem en “het dier” het belangrijkste element.  In tegenstelling tot de maandelijkse sterrenbeelden die wij zijn gewend, wijzigt het teken van de Chinese dierenriem echter eens per jaar. Kinderen die gedurende het jaar geboren worden, krijgen het teken van dat jaar als sterrenbeeld.

De Rat
2020, 2008, 1996, 1984, 1972, 1960, 1948

Ratten zijn perfectionisten. Ze communiceren goed, geven leiding en zijn altijd alert. Zij kiezen hun vrienden zorgvuldig uit. Ratten zijn grote strategen en maken goede politici, maar nog belangrijker, hun intuïtie stelt hen in staat om tegenstanders heel vroeg in het spel te doorzien. Ratten zijn sluw en weten hoe ze rijkdom kunnen vergaren. Ze besteden geld aan hun geliefden, hoewel buitenstaanders ze gierig vinden. Met hun aanpassingsvermogen en slimheid kunnen ze zich uit elke netelige situatie manoeuvreren. Maar ze kunnen snel kwaad worden en ze kunnen overdreven kritisch zijn. Dit maakt de rat wat prikkelbaar en zenuwachtig wanneer de zaken volgens hen niet snel genoeg gebeuren. Ze passen zich snel aan in  situaties en kunnen zo de voordeel halen.

Het karakter van een persoon wordt bepaald door hun dierteken en het geboortejaar. Er zijn vijf verschillende Rat-typen:

Bos Rat 1924, 1984 Onafhankelijk, zelfverzekerd, deugdzaam en getalenteerd, met een sterk gevoel van teamwork
Vuur Rat 1936, 1996 Energiek, moedig, rustig, hartelijk en vriendelijk voor hun vrienden, maar zeer streng voor zichzelf
Aarde Rat 1948, 2008 Beminnelijk, eerlijk, flexibel, bescheiden, ernstig, met een sterk gevoel van eigenwaarde
Goud Rat 1960, 2020 Slim, getalenteerd, welgemanierd, jaloers, met een sterk gevoel van zelfbewustzijn
Water Rat 1912, 1972 Spraakzaam, slordig, conservatief en wijs

Mensen, geboren in het jaar van de Rat, zijn charmant en getalenteerd. Zij zullen het goed doen in een carrière als verkoper, winkelier, schrijver, criticus, politicus of publicist. Ze hebben een superieur vermogen om zich aan te passen aan verschillende omgevingen, waardoor ze vaak deelnemen aan verschillende zaken. Rusteloosheid en nieuwsgierigheid kunnen resulteren dat men van de hak op de tak springt. Ze moeten leren de aandacht vast te houden en zo hun kans te vergroten om succesvoller te zijn.

De Liefde
Mensen geboren in het Jaar van de Rat zijn vaak gedreven in de liefde en zijn niet bang voor het tonen van hun ware gevoelens. Ze zijn niet kritisch bij het zoeken naar liefdesaffaires. Hierdoor zijn er veel emoties aan het begin van een relatie. Hun liefdesleven kan dus stormachtig en problematisch zijn in liefdeszaken. Ze willen zekerheid in hun leven, zodat ze later kunnen settelen. Zij kunnen een goed stel vormen, van de liefde genieten en van het leven. Ze kunnen moeilijk tegen afwijzingen in de liefde. Ze hebben een natuurlijke charme. Als ze eindelijk degene hebben gevonden, waar ze liefde en veiligheid voelen, dan gedragen de Ratten zich als de beste partners.

Samen in de liefde Rat en Draak: De Rat zal de dominantie van de Draak verwelkomen, en de draak zal de intelligentie van de Rat bewonderen. Door de verbintenis van deze twee zullen zijn succes, geluk en voorspoed bereiken.
   
  Rat en Aap: Door hun wederzijdse interesses en talenten trekken ze elkaar aan en hebben een leuke en liefdevolle relatie. Ze bewonderen elkaar om hun intelligentie en creativiteit.
   
Oppassen voor:    het Paard
Blijf uit de buurt van het Paard. De egocentrische paard heeft het erg moeilijk om de sentimentele Rat te begrijpen.

Gezondheid: Algemeen gesproken, zijn ratten gezond. Ze zitten vol energie en activiteit, wat hen dan weer helpt om fit te blijven en weg te blijven van ziektes. In de zomer, moeten ze aandacht besteden aan problemen van de luchtwegen en uitdroging van de huid moeten worden voorkomen. Zij rusten voldoende en houden altijd de moed er in als ze werken, wat de efficiëntie verbetert. Een evenwichtige voeding en regelmatige lichaamsbeweging werkt als voordeel. Bij stress en gespannen situaties moeten ratten gas terug nemen. Een vakantiereisje is goed om stress en spanning weg te nemen.

Carrière: Door hun goede, scherpe inzicht en perspectief, kunnen ratten goed beoordelen wat ze moeten doen. Hierdoor zijn ze in staat onnodige problemen te voorkomen. Ratten zijn voorzichtig en zorgvuldig, zodat ze de neiging hebben om een ​​serieuze houding ten opzichte van hun werk te laten zien. Mensen geboren in het Jaar van de Rat zijn geschikt als bestuurder, directeur, manager, ondernemer, schrijver, muzikant, stand-up comedian, politicus, advocaat, onderzoeker, en autocoureur. Ze hebben een superieur vermogen zich aan te passen aan verschillende situaties, waardoor ze vaak deelnemen aan verschillende zaken. Rusteloosheid en nieuwsgierigheid kan resulteren dat ze te snel van opdracht wisselen. AAn te raden is zich te focussen op één opdracht, dan is de kans op succes groter.

Yin/Yang: Even jaren zijn Yang, oneven jaren zijn Yin
Kleuren: Blauw, goud, groen
Richtingen: Noordwest, Zuidwest, West
Lievelingsbloem: Lelie, Kaaps viooltje.
   
Geluks Getallen: 2, 3
Geluks Maanden: de 2de, 5de en de 9de maand van de Chinese Maankalender
Geluks Dagen: de 4e en de 13e dag van elke maand van de Chinese Maankalender
Acupunctuur Qing Dao

Bel Nu
Waar vind u ons