• 06 27 00 57 22
  • info@acupunctuur-qing-dao.nl

Moxa therapie

Moxa therapie

Moxa therapie is een belangrijk onderdeel van de Chinese geneeskunde. Moxa is gemaakt van gedroogde bijvoetbladeren (Artemisia vulgaris).

Het kruid smeult langzaam en heeft een hoge verbrandingsgraad, waardoor er een therapeutische warmte diep het lichaam binnen treedt. De warmte beïnvloedt de stroom van Qi in de meridiaan en de lichaams gebieden die behandelt worden.

De moxastick

Het gedroogde kruid is opgerold en ziet eruit als een dikke sigaar. Deze moxa stick is op vele manieren te gebruiken. De moxa stick kan vlak boven de huid worden gebrand maar is ook te plaatsen in een moxa box. De moxa raakt de huid niet aan. De stick wordt ook gebruikt voor zwangere vrouwen met een baby in stuitligging.

Moxa op de naald

Moxa op de naald is een methode waarbij er geperste moxa wordt gebruikt. De moxa kan op verschillende manieren op de naald worden aangebracht. De Hitte die vrijkomt, wordt door de naald diep in de huid of de spier gebracht.

Directe moxa

Directe moxa therapie wordt gebruikt voor specifieke gebieden die behandeling nodig hebben. Er wordt moxa zo klein als een rijstekorrel direct op de huid geplaatst. De moxa wordt verwijderd zodra de warmte gevoeld wordt, deze methode wordt 2 tot 3 keer achter elkaar herhaald.

Moxalamp
In de praktijk is ook een moxalamp aanwezig. De werking is niet hetzelfde als moxa, maar wordt door de warmte die wordt afgegeven door een mineralen plaat vergeleken met moxa. Met de lamp kunnen bepaalde zone’s diep verwarmd worden. Voordeel is dat bij de lamp geen rook vrij komt.

Moxa therapie is een specialistische techniek waarvoor een deskundig klinisch oordeel vereist is.

Hoe werkt acupunctuur?

Wat is cupping?

Moxa therapie bij stuitligging of dwarsligging

 

Afspraak maken

 

Bel Nu
Waar vind u ons