• 06 27 00 57 22
  • info@acupunctuur-qing-dao.nl

Behandelingen

 

Wat kun je verwachten?

Mijn doel is om de behandeling zo ontspannend en helend mogelijk te maken.

Draag comfortabele en ruim zittende kleding  

Bij een acupunctuurbehandeling  bevinden de meest gebruikte acupunctuurpunten zich meestal tussen de polsen en ellebogen en tussen de enkels en knieën. Het is handig om kleding te dragen die comfortabel kan worden opgerold.

Het eerste consult is een intake en wordt gevolgd door een behandeling

Tijdens de intake krijg je een anamnese en een uitgebreid onderzoek. De anamnese bestaat uit vragen over uiteenlopende aspecten van de medische geschiedenis, actuele gezondheid en de doelen voor behandeling.

Na het bespreken van jouw hulpvraag volgt er tongdiagnostiek en polsdiagnostiek. Variaties in pols en diverse tongkenmerken bieden belangrijke informatie over de bron en de ernst van de energieblokkades in het lichaam.

Op basis van de anamnese en de diagnose wordt er een behandelplan specifiek voor jouw op maat gemaakt. Dit behandelplan wordt vervolgens uitgevoerd en op bepaalde, in het behandelingsprogramma vastgelegde momenten geëvalueerd.

In de uren na de behandeling ervaren de meeste cliënten een fase van ontspanning en rust. Probeer dit vast te houden door geen hectiek of drukke werkzaamheden na de behandeling te plannen. Afhankelijk van de diagnose, merk je mogelijk een totale of gedeeltelijke verlichting van pijn of ongemak. Over het algemeen duurt deze verlichting langer bij elke opeenvolgende behandeling.

Bij vervolgbehandelingen  wordt je tong opnieuw bekeken en de pols opnieuw gevoeld. Iedere behandeling wordt dus aangepast aan jouw situatie en behoefte van dat moment.

 

Afspraak maken

 

Do’s en don’ts 

Gebruik geen grote maaltijd voor of na de acupunctuurbehandeling

We kennen allemaal wel de traagheid die volgt op een grote maaltijd. Je lichaam schakelt over naar het verteren van het voedsel en heeft al zijn energie nodig om dit te voltooien. Om de essentie van energie op de behandeling te richten is dit dus geen ideale omstandigheid.

Vermijd 6 uur voorafgaand aan de acupunctuurbehandeling te sporten

Als je traint, put je uit je bronnen en maak je melkzuur aan in je spieren. Hoewel lichaamsbeweging vanzelfsprekend goed voor je is, zal het de effecten van je acupunctuurbehandeling verminderen.

Vermijd alcohol 6 uur voor de acupunctuurbehandeling

Uiteindelijk moet je bewust zijn van hoe je je voelt tijdens de acupunctuursessie. Alcohol zal het bewustzijn afremmen. 

Gebruik geen of minimaal koffie op de dag van de acupunctuurbehandeling

Koffie is een stimulerend middel en heeft de neiging de zenuwactiviteit in overdrive te trappen. Dit geeft de natuurlijke respons om je lichaam in de vlucht of vechtmodus te zetten. Wij zijn juist op zoek naar de ontspannen modus tijdens de behandeling.

Probeer korte aantekeningen te maken van voor en na de behandeling

Op het moment dat we ons beter of goed voelen, staan we er vaak niet meer bij stil. Aantekeningen zijn een meerwaarde voor jezelf maar ook voor de acupuncturist die in de opvolgende behandelingen de methode(s) eventueel kan aanpassen.

Drink voldoende water na de behandeling

Dit geldt voor alle behandelingen maar in het bijzonder voor cupping en moxa. Cupping en moxa zijn verwarmende technieken voor het lichaam. Vocht dient te worden aangevuld, zoals extra water op een zonnige dag.

 

 

 


Bel Nu
Waar vind u ons